Inspiration

Fiecare dimineață la birou vine cu aceeași întrebare: "Unde mâncăm?" Ne-am hotărât să scăpăm de dezbaterea de 30 minute în urma căreia de multe ori ajungeam să mâncăm separat. De aceea, am creat o soluție simplă și distractivă pentru a scăpa de această dilemă zilnică.

What it does

Cu o gamă variată de restaurante și localuri partenere, aplicația noastră îți pune la dispoziție mai multe opțiuni de restaurante în rază ta (dar nu numai) și alege pentru ține unde să mănânci. Poți lăsa soarta să decidă sau poți opta la un local în funcție de preferințele atmosferei în care dorești să îți mănânci prânzul sau cina. Dacă nu îți place, poți oricând "să mai bagi o fisă". De asemenea, aplicația noastră se gândește la orice buzunar. Poți filtra în funcție de prețul pe care ești dispus să îl plătești. Ai ședința imediat după masă și cea dinainte s-a întins prea mult? Stai fără grijă, UndeMancam îți poate arăta cel mai apropiat restaurant deschis.

How we built it

Am pornit de la un design de frontend simplu, ușor de folosit și mobile friendly. Am vrut să ne asigurăm că proiectul va fi up and running la final și am optat pentru cel mai ușor mod de a face asta să se întâmple.

Ce e interesant la aplicația noastră este că am reușit să avem un produs utilizabil fără să folosim un backend. Am ales să facem totul în JavaScript și asta ne-a permis să ne focusam mai mult pe zona de UI deoarece credem că este important pentru utilizatorii unei astfel de aplicații să aibă o experiență plăcută în site.

Nu am vrut să reinventăm roata, așa că ne-am integrat cu Google APIs pentru a ne aduce informațiile de care aveam nevoie. Integrarea cu acest terț de încredere ne asigura și fiabilitatea serviciului.

Challenges we ran into

Cea mai mare provocare a fost adusă de către set-up-ul proiectului în cloud. Neavând cunoștiințe suficiente de DevOps am fost nevoiți să schimbăm abordarea implementării în mijlocul ZiHack-ului.

Ne-am reorientat spre noi moduri de a ne aduce datele de care aveam nevoie și am fost nevoiți să mock-uim o funcționalitate pe care reușisem să o facem să funcționeze inițial.

Accomplishments that we're proud of

Am reușit în puțini oameni să punem în picioare o aplicație funcțională și care arată bine într-un timp scurt.

Echipa noastră a fost formată din 3 QA și un PO cu background de DEV, însă asta nu a fost o problema deoarece QA-ul a fost direct implicat în dezvoltare. Ne-am folosit de ChatGPT pentru a ne ajuta să scriem cod și astfel am scăzut workload-ul în întreaga echipă și am simțit că suntem echilibrați între sarcini. Am scăzut în acest mod nivelul de stres și ne-am putut bucura în echipa de toate activitățile evenimentului.

What we learned

Iată ce a avut echipa de zis:

"Am învățat JavaScript, HTML și CSS."

"Am văzut cum se face un Google Cloud Function."

"Am învățat să vorbesc limba lui ChatGPT."

"Am făcut prima dată un set-up de Google Cloud Storage și am invățat cum se face un Bucket."

"Am învățat cum să lucrez în Canva."

"După 2 iterații de ZiHack, am înțeles ce presupune un proiect fezabil pentru un astfel de maraton."

"Mi-am reamintit cum se calculează viteza medie." (la Escape Room)

What's next for UndeMancam

Noi vedem potențialul de business prin parteneriatul cu mai multe restaurante. Le putem oferi acestora prioritate în frecvența apariției în rezultatele ruletei. Credem că ar fi un mod bun de a monetiza aplicația, mai ales având în vedere costurile scăzute ale acesteia. Singurul cost pe care îl vedem în viitor ar fi cumpărarea unui domeniu.

În perioada următoare ne dorim să apelăm la integrarea cu APIs care să ne ofere mai multe opțiuni în ceea ce privește detaliile și filtrarea restaurantelor afișate.

Deoarece știm că orice business prosperă prin viralitate, ne gândim că un mod de marketing ar fi prin tiktok, pentru a adresa demografica noastră țintă: tânărul nehotărât.

Share this project:

Updates